22 d’agost del 2020

MÚSICA I SOPAR AMB AUSIÀS.


Des de fa unes setmanes, intentavem quadrar una data per tal d'ajuntar-nos amb el nostre amic i fill d'amics Ausiàs Garrigós i Morant. Estava de vacances i teniem que aprofitar. El music potrier, que treballa a Inglaterra, també tenia ganes de veure'ns. Així, quedarem pel diumenge 16 d'agost.

A principis d'any, esmorzarem amb Pedro Rodriguez, qui fou un dels fundadors de la societat musical del poble i fins i tot president de la Federació Valenciana. En eixa xerrada, trobem els origens musicals d'Ausiàs: la banda de música,  el Conservatori... el grupet d'amics (Ausiàs va formar part d'un conjunt anomenat Raça Borda)

La qüestió és que Ausiàs arriba a Anglaterra i és membre de l'Orquestra de Liverpool, està en el  "somni" de la música professional.
Ausiàs, no oblida el seu poble,  porta uns anys col.laborant amb l'Ajuntament de Potries, programant cicles i festivals musicals, com el que assistirem el març passat o com el que ens va acomboiar, el FestPOTRIES del diumenge.


I justament, amb el quintet de vent Verger, conegut i  amb discos publicats...Ausiàs va tocar el seu instrument al final de l'actuació a la Parròquia de Potries. I va parlar sobre la cultura i la música en aquestos temps de "repressió" per la pandemia. Un concert de vanguarda, música moderna, de vegades semblava la banda sonora -en el cas de la inspirada en les novel·les de Cervantes.

En acabar el concert, anarem a sopar al terrat de la "Cuineta de Marisa", formant dos taulades, una d'elles amb Ausiàs, els seus pares Pasqual i Tere i els musics del grup Verger. Aplaudirem la seua arribada i comentarem l' actuació i el repertori escollit. 
Una pregunta que li ferem a Ausiàs era la data de tornada a Anglaterra en les actuals mesures frontereres per la Covid. Ens va dir que igual tenia que anar 15 dies abans, per  passar la quarantena.

Amb Ausiàs en farem alguna més, tenim molt que escoltar, que sentir...música i paraules.