7 de maig del 2017

L'a.c. CASA CLARA PER LA CASA ALFÀS.

El que pot derivar d'una excursió! Preguntes, article al diari, gestions sobre patrimioni... La ruta que ferem el passat mes de febrer "a l'altra part del riu", encara ens dona activitat. La preocupació de la gent i de Dani sobre la protecció del patrimoni que trobarem a la marge esquerra del riu Serpis ens ha portat  ha fer un esmorzar a la Casa Alfàs.

Aquest dissabte 6 de maig, ens hem trobat un grup de la Casa Clara i propietaris de la Casa Alfàs per a xerrar sobre formules oficials per a mantenir aquests edifici, símbol de segles d'activitat humana a la Safor.

El format de "Esmorzar amb/ a ..." està consolidanse. Primer fou l'encontre d'amics amb Pepe Arnau, el passat mes de març. Tenim altres propostes, sempre per acabar, concretar i visitar coses i temes puntuals.

Tornem a l'esmorzar d'ahui. Daniel Jimenez, li va prometre a Betty Deusa, copropietaria, que miraria les possibilitats (ajuts, subvencions, figures de protecció oficial...) Doncs, passades unes setmanes i tenint Dani la documentació, ens posarem en contacte amb ella. També amb l'Ajuntament d'Ador, que encara que mostraren el seu interès, per qüestions d'agenda, no pogueren vindre.

Una acollida carinyosa, amb un bon esmorzar:  torrà, vi, pa de casa...Eixe format dels esmorzars va durar des de les 10,30 fins quasi les 2. Uns dels assistens va dir: "he aprés més hui, que en molts anys " És que Dani va fer un repàs de la història i usos de la Casa Alfàs, amb tota mena de detalls i referències bibliogràfiques. No cal dir, o sí, l'epoca daurada de la canya de sucre.

En pla algo pessimista, els assistents a l'esmorzar, calificaren aquest moment que vivim com: "l'ultim riu rau, l'ultima séquia amb aigua, l'ultim hort de taronges"

La conclusió de l'esmorzar fou organitzar a un altre encontre, en el que estigueren representats de l'Ajuntament d'Ador, Potries i la Mancomunitat de la Safor.
Més fotos, al facebook.