21 d’abril del 2012

"TR3NTA"!, ABRIL DE 1982

Abril de 1979, la candidatura progressista del PCPV, guanya les primeres eleccions municipals. José Aznar és nomenat  Alcalde.S’obri un temps d’il.lusió i feina, està tot per fer, la cultura és una ferramenta per a millorar la vida del poble.  Des de l’Ajuntament es fomenta la constitució d’associacions.
La gent continuadora de les inquietuds culturals de l’antic centre parroquial (Nou Club) s’organitza a la Casa Ajuntament creant una Biblioteca i activitats populars com el cinema, festes, etc, En març de 1982 s’envien els documents (estatuts,etc) d’una associació cultural, que porta per nom CASA CLARA, en referència al partidor d’aigua situat al terme municipal.(Cal dir que Govern Civil ens va requerir  posar un nom doncs en un primer intent simplement constava com “associació cultural de Potries”)  A finals d’abril arriba la legalització,(fotografia).  

Els socis fundadors foren Pasqual Garrigós (President), Vicent Gironés (secretari), Esteve Sampayo, Tere Morant, José Aznar, Salvador Monzó, Marita Pascual, Vicent Millet i José Avaria.  

L’associació es constitueix públicament en maig arribant de seguida al mig centenar de socis i desenvolupant les seus activitats al vell col.legi de les Monges. Cinema, servei de biblioteca, exposicions,concursos infantils de dibuix, conferències…(cal destacar una mostra de fotografies antigues que fou tot un èxit).

En maig de 1993 es decideix passar al restaurat i recent innagurat Ajuntament . S’obri la biblioteca, (Agència de Lectura),  l’associació es fa càrrec d’ella amb un conveni de col.laboració És la primera gran consecució després d’uns anys de treball al voltant del llibre i la biblioteca. L'associació del llibre i les quatre barres.
Continua la tasca cultural i social que ens portarà fins ara. Durant aquestos anys serem “la joventut” del poble i ens sentirem “lliures” i capaços de tot. Anirem de “campanar en campanar”, del col.legi de les monges, a l’Ajuntament i després a la casa Abadia. El cinema s’acabarà per culpa del video, montem una emisora de ràdio… 

Des de l’a.c. Casa Clara  proposem idees com un escut municipal, promocionem el partidor d’aigua, Casa Clara (el nostre nom i logo) Gràcies a les excursions, l’associació ompli el calendari d’activitats fins ara.  Moltes xerrades i conferenciants, pintors, escultors, ceramistes, fotògrafs,  exposicions per Sant Blai… el blog i AMICS DE POTRIES...Gràcies a l’a.c.Casa Clara n’hi ha un grapat de gent que ha gaudit del bon gust de la cultura i s’ha llançat a la vida social.
A la barra lateral teniu les fotos de tots els anys. Hi ha també coses del 25 aniversari molt actuals, com unes lletres de Pere Huerta (25 fils) i una entrevista a Vicent Gironès al diari Las Provincias i a la ràdio de Gandia.