29 d’abril del 2017

PONT DE SANT VICENT, CHULILLA I CHELVA.


Feia temps, més de deu anys, que no organitzàvem una eixida fent nit en un alberg, refugi o casa rural. Aquest pont de Sant Vicent, diumenge 23 i dilluns 24 d'abril, hem estat als Serrans, a Chulilla i Chelva. El bon moment social i el bon fer de Dani, ens ha permès gaudir de varies rutes i visites en dues jornades, passant la nit en uns apartament rurals de Chelva.

JA ARRIBEM AL PONT!
Com deia el nostre cartell, una de les atraccions era la ruta dels ponts penjants de Chulilla, i no va defraudar.Amb el solet de la vesprada i per l'ombra. Ni "caminitos" ni res, hi ha que conèixer primer les nostres comarques, rius, muntanyes...És impressionant com el riu discorreix per eixos canyons i l'home s'ha esforçat per caminar a la seua vora i fer obres hidràuliques.

...I A L'AQÜEDUCTE.!
Teníem ganes de tornar, sí com feren en 1986 alguns membres de l'a.c. Casa Clara, guiats per Pep Gironés. Fer la ruta cap a la "Penya Cortada", tallada pels romans, per a portar aigua a Llíria, amb túnels i l'aqüeducte. Moment intens, d'emocions, records i admiració per l'obra.

Dos dies "passats per aigua". No, no va ploure, però l'aigua estava present en totes les excursions i visites. El riu a Chulilla, "el charco azul", la ruta dels pantaneros (ponts penjants), a Chelva la ruta de l'aigua del riu, amb la "playeta", el barranc pujant a buscar l'aqüeducte, i el remor de les fons del poble. Allí l'aigua encara la veus i la escoltes.

La visita als barris jueu i àrab de Chelva són un altre atractiu, que de la ma del nostre "especialista" Dani gaudirem, tant la nit com el dia. Trobar-te a les 12 de la nit, en un barri solitari una ermita que fou Mesquita.

Quedar-te una nit, facilita poder fer varies rutes i sobre tot la convivència i armonia del grup, l'altra meta assolida en aquest pont de Sant Vicent.
Amb totes les fotos del facebook, ho valorareu millor: El pont i l'aqüeducte.