31 d’octubre del 2020

LA TORRE DE XERACO

Acabant juny visitarem la torre de la platja de Piles. Allí quedarem en anar a la de Xeraco. Aquest diumenge 25 d'octubre,  acomplirem el desig.

Esmorzarem a un bar de la platja, amb tres taules separades de 5 persones -per allò del Covid.

Començarem a caminar per la marjal, al costat del riu Vaca...Passarem per una mena de comporta-pont per aturar les avingudes. Al fons la mar, a l'altra banda la serra del Monduber i el poble...Feia calor de tardor, però el camí era curt i pla.

En arribar a la torre, la comparació amb la de Piles fou el primer tema de debat. Efectivament, Piles és la torre, restaurada i Xeraco són els voltants naturals de la torre, no restaurada.

L'amic Casi, que va organitzar l'esmorzar i la ruta, ens va fer una detallada explicació històrica sobre les diferències i no d'aquesta amb altres del litoral saforenc. Tambè ens va explicar la legenda de la serp, nom que rep aquesta torre a Xeraco. Com diguem en aquestes cròniques o diari: "haver vingut!"
La qüestió, com sempre, és que eixim, ens ajuntem, parlem: "cultura, en moviment"! Vos deixem un enllaç:  "A un tir de pedra".Torres de guaita a la Safor. i les Fotos del diumenge a Xeraco.