21 de febrer del 2019

"ART" RUPESTRE A PETRACOS.

En totes les eixides i activitats, debatim sobre els temes i diumenge passat, 17 de febrer no fou menys.
Anàrem a Castell de Castells, a la Marina alta, a les muntanyes, a visitar el conegut Santuari del Pla de Petracos. Després d'esmorzar a la plaça del poble, entrarem a l'edifici que alberga els museus, el etnològic i el "d'art macroesquemàtic", el centre interpretatiu del que després aniríem a veure, els abrics i covetes de Petracos.
Una meravella de museus, especialment el de l'art dels primitius", amb tota mena de detalls i un vídeo panoràmic fabulós.

La qüestió fou: es pot dir "art" a uns senzills dibuixos fets a mà fa 8000 anys?, els animals i figures de les coves prehistòriques? Les amigues i amics opinaren que no, que amb la frase "pintures rupestres" ja estava be. No era art el que volien fer aquells primers habitants, sinó unes simples i vitals representacions de coses que tenien al voltant i volien deixar, comunicar a les parets de les coves. És art els dibuixets dels xiquets? 
El valor, el motiu pel qual anàrem a Petracos, és assumir la llarga trajectòria del ésser humà, els milers d'anys que hi som a la terra; on habitàvem, de que vivim, que fèiem...i a Castell de Castells, amb el Museu i "el santuari" ens adonem i ens maregem pensant en tot això. A les darrreres excursions i visites ho estem redescobrint: ibers, romans, àrabs...

Recomanem la visita a Castell de Castells, al Museu i després Petracos, "Patrimoni de la humanitat", "l'art de viure i sobreviure".
Vos deixem les fotos del facebook .Fotos Petracos
Ah!, d'art en parlarem a la propera entrada.