24 de febrer del 2019

SEGRELLES&AVARIA.

Aquest dissabte 23 de febrer ens ha sortit un matí  complet, sorprenent. Teníem ganes de visitar la exposició Segrelles&London News, a Potries des del porrat de Sant Blai. Veníem del diumenge passat a Petracos, les pintures rupestres. El debat sobre l'art estava calent. A l'esmorzar, s'ha presentat Josep Avaria, jove potrier, llicenciat en Belles Arts i conegut dibuixant.


La pregunta a la tertul.lia : de les pintures dels homes primitius a les il.lustracions de Segrelles? Que es considera art? 
Estaria be tindre una gravadora per reflexar tot el que em parlat i debatut. Un membre de la taula ha comentat els experiments en una illa perduda d'Asia-Pacific, per averigüar la necessitat, el perquè pintar a les parets d'aquells primers habitants de la terra. Però,  això es considera art? Diferents opinions sobre la taula.

Pep Avaria, ens dedica uns minuts parlant nos sobre la seu trajectòria com estudiant de Belles Arts i els treballs dibuixant escenes sobre costums i història de Potries. Li preguntem, vist també el seu compromís social, sí faria treballs sobre altres temes del poble -no tan amables-  les dictadures i caciques locals, la misèria, l'imigració a França...i també els bons temps de la taronja, ara que s'acaba. 

Després d'esmorzar hem continuat parlant d'art a la magnifica exposició del desconegut Segrelles. Tothom manifestà  eixe desconoximent sobre l'artista d'Albaida, les seues il.lustracions a revistes del mon, concretament la d'Anglaterra, "London News". Ens sorprèn les temàtiques  i característiques, el misteri, la fantasia i la vanguarda pictòrica de Segrelles. Fins i tot es va comentar inspiració d'algun director de cinema en figures de Segrelles. 

Una exposició d'alt nivell, que hauríem d'acompletar visitant la casa museu a Albaida.
Amb la presència de l'artista local Pep Avaria hem agafat una valoració grandissima de l'obra de Segrelles.
Ha sorprès AVARIA&SEGRELLES. 
FOTOS A Facebook.