Ja fa temps que en eixa finca, que fou d'una familia coneguda del poble, està treballada per un xicot "modern i ecològic" de la Font d'En Carrós. (Havia posat un cartell a l'entrada)
I no fa molt, va sortir en un documental de la tele valenciana. I clar! Tenim que anar.
Després de reunir-nos a la plaça, amb mascaretes i certa por a acostar-nos-, agafarem el camí cap a dalt i a la porta de la finca ens va rebre Vicent. Salutacions, presentacions i de seguida a preparar les taules per esmorzar. Estaven a la caseta, a l'ombra, de nou tothom junts i alguna abraçada vital.
Vicent ens va servir unes ensalades fetes amb productes de la seua terra.
Amb un ambient càlid, primaveral, l'esmorzar es va mesclar amb la tertúlia, les preguntes i comentaris sobre l'agricultura de tota la vida -que ara diuen de proximitat- i el present i futur d'aquesta.
Vicent, ens va contar com va arribar a la finca, sense el vist i plau familiar, encara que tenia un passat i estudis relacionats amb el camp. I del mercat de venda i les dificultats econòmiques que te, malgrat la "moda" i creixent demanda de productes ecològics.
Al migdia, ens va guiar pels diferents bancals de la finca, on te plantat tota mena d'arbres frutals, verdures i fins i tot una caseta amb pollastres i gallines. Ens va parlar del compost i altres maneres de llaurar i aconseguir producció agrícola sense "ferir" massa la terra.
I com sempre, el més important la cohesió del grup, la felicitat, el aprenentatge d'alló que visitem.
Gràcies Vicent per la teua hospitalitat i molta sort a la teua mampresa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada