10 de juny del 2020

ESMORZAR AMB VICENT DE LA FOIA.

Teniem ganes de "desconfitar-nos", de tornar a ajuntar-nos (no ho feiem des del 8 de març). I que millor que a l'aire lliure, al peu de la muntanya...Dissabte 6 de juny anarem a esmorzar a l'hort de Vicent. Sí!, Vicent de la Foia, pujant pel camí cap als "Penyascos".

Ja fa temps que en eixa finca, que fou d'una familia coneguda del poble, està  treballada  per un xicot "modern i ecològic" de la Font d'En Carrós. (Havia posat un cartell a l'entrada)
I no fa molt, va sortir en un documental de la tele valenciana. I clar! Tenim que anar.
Després de reunir-nos a la plaça, amb mascaretes i certa por a acostar-nos-,  agafarem el camí cap a dalt i a la porta de la finca ens va rebre Vicent.  Salutacions, presentacions i de seguida a preparar les taules per esmorzar. Estaven  a la caseta, a l'ombra, de nou tothom junts i alguna abraçada vital.
Vicent ens va servir unes ensalades fetes amb productes de la seua terra. 
Amb un ambient càlid, primaveral, l'esmorzar es va mesclar amb la tertúlia, les preguntes i comentaris sobre l'agricultura de tota la vida -que ara diuen de proximitat- i el present i futur d'aquesta.


Vicent, ens va contar com va arribar a la finca, sense el vist i plau familiar, encara que tenia un passat i estudis relacionats amb el camp.  I  del mercat de venda i les dificultats econòmiques que te, malgrat la "moda" i creixent demanda de productes ecològics.

Al migdia, ens va guiar pels diferents bancals de la finca, on te plantat tota mena d'arbres frutals, verdures i fins i tot una caseta amb pollastres i gallines. Ens va parlar del compost i altres maneres de llaurar i aconseguir producció agrícola sense "ferir" massa la terra.

I com sempre, el més important la cohesió del grup, la felicitat, el aprenentatge d'alló que visitem.
Gràcies Vicent per la teua hospitalitat i molta sort a la teua mampresa.
Vos deixem les fotos  i el Video de la tele. (minut 23))