21 de juny del 2019

ESMORZAR AMB OSCAR GAMAZO.

Per l'aniversari dels 40 anys d'Ajuntaments democràtics, abril, esmorzarem amb Pep Aznar, el primer Alcalde de Potries. Trobarem interessant, parlar amb Oscar Gamazo, regidor del poble i Diputat al Congrés. (A les darreres eleccions generals d'abril no va revalidar l'acta, anava el 4art. i el PP aconseguí tres escons)

Amb eixa doble condició de regidor de l'Ajuntament de Potries i Diputat, mamprenguérem aquest esmorzar xerrada amb Oscar Gamazo. Un Diputat a Potries!, cosa única a la història del poble i pocs mes a la comarca. Tocava!

Oscar fou un "paracaigudista", eixes persones que venen als pobles quan el partit ho necessita, quan el PP a Potries li faltava un cap de llista. Oscar va aterrar molt bé, va caure molt be entre la gent i aixó que tenia eixa condició de "foraster". O.Gamazo és de Gandia, però des que és regidor de Potries sols trobar-lo per Sant Blai, a l'ermita en festes...i clar està, fa la seua activitat als plenaris i actes de l'Ajuntament.
L'esmorzar a la "Cuineta de Marisa" va reunir el grup habitual, escoltant i parlant amb el personatge públic i la persona. Com va dir ell, un polític que no tenia padrins i com nosaltres puguerem notar, una persona que està en llocs de representació, sense falses apariències. I sobre tot  és un bon xic, senzill i preocupat pels problemes de la gent.

Oscar va comentar coses de la política al Congrés, opinions i relacions amb coneguts diputats, (Rajoy, Casado, Rivera...), anècdotes dels corredors i el bar. Del seu treball en comissions i de les absencies familiars pels viatges i estances a Madrid.  El temps es va acabar, tot un luxe tindre una persona com Oscar a Potries i amb nosaltres.

I resulta que aquest dissabte, 15 de juny, es constituïa la corporació municipal eixida de les eleccions de maig passat. Que férem? Ens anàrem amb ell a l'Ajuntament, al saló de sessions, on Oscar i els altres regidors prengueren possessió del càrrec i reelegiren l'Alcaldessa, Assumpta.

Fórem testimoni, en un matí de dissabte, de la Democràcia als Ajuntaments (ara que fan 40 anys), parlant amb una persona normal i corrent que ens representa i assistint al nostre xicotet congrés, el Plenari municipal.

Aquestos esmorzars tindran que continuar amb gent com l'Alcaldessa Assumpta Domínguez, el senador de Potries Pedro Rodríguez (Sí!, també tenim un Senador des d'abril)...