14 d’abril del 2019

ESMORZAR AMB PEP AZNAR.


Al febrer de 2014 organitzarem una xerrada sobre la transició a Potries amb Pep Aznar i Vicent Cremades. Transició per V.Cremades.
Continuant i aprofitant que aquest abril s'acompleixen 40 anys de les primeres eleccions municipals, convocarem aquest esmorzar amb Pep Aznar, el primer Alcalde de la democràcia, al qual li deguem molt (al poc de ser Alcalde ens va deixar un lloc a l'Ajuntament per a biblioteca i les activitats joves, que poc després derivaria en la nostra fundació) 

Enguany, 2019, dona la coincidència de ser un abril electoral i amb festes de setmana Santa i Pasqua com aquell.. Per tot això decidirem fer aquest esmorzar.
Al bar del barranc, "la cuineta de Marisa" ens reunirem una quinzena d'amigues i amics, per parlar dels menjars, costums i ambient d'aquell any 1979, abril, eleccions, vespres de setmana santa...

Pep Aznar i també altres protagonistes d'aquell moment com Pep Gironés, explicaren els detalls i anècdotes de les primeres eleccions municipals a Potries. Malgrat ser una candidatura nomenada de "xiquillos", al final va resultar que els errors i poca il.lusió, dels altres (UCD i Independents) va fer que guanyara la llista del PCPV.
Curiós va ser que celebraren la victòria amb una escapada a la muntanya, cosa que solien fer quan venia el dijous Sant. Tere ho va confirmar i va afegir que acabaren al castell de Forna.


Pep Aznar va dir que la missió més difícil com Alcalde era "trencar la closca", fer que la gent canviara la seua mentalitat, que s'obrira...
Més coses:  el mural pintat a la paret de ca Adela en vespres de les eleccions, de cartells, dels sentiments dels pares i mares dels fills "comunistes"...I com no, al final els assistents a l'esmorzar traslladaren el 1979 al 2019, comparacions, opinions, comentaris sobre aquest abril que ens ve amb festes de Pasqua i eleccions. 

Al blog "Ací Potries!" farem un article sobre aquest tema i algun document de l'época. I vos deixem més imatges al Facebook.
Per cert, es va comentar el poc resó als medis sobre aquest aniversari de les primeres eleccions municipals amb la importància que tingueren en el desenvolupament i estat actual dels nostres pobles.