31 de març del 2015

SITUATS A LA COVALTA.

L'amic i muntanyer experimentat Xavier Serquera "Blaiet" ens va guiar aquest diumenge 29 de març,  per una ruta que puja a la Cova Alta. Per anar-hi, vam seguir el tot terreny de Xavier i després de varis canvis de carretera arribem al lloc de partida, l'àrea recreativa de la casa El Clau. Esmorçant comentem el lloc on estem i el nuc de carretes, per Atzeneta d'Albaida, al costat de l'autopista, l'antic port d'Albaida. En hora i algo fent "ciczac", arribem a la Covalta, un abric impressionant, que gotejava de les recent pluges. La cova, a uns 800 m.. domina la Vall d'Albaida. Després de fer-nos fotos, busquem la senda per arribar a la creu.



"SITUA'T RAMON, SITUA'T!"
Durant el camí i dalt la muntanya, l'amic i guia "Blaiet" anava indicant-nos els llocs, pobles.., d'eixe encreuament de comarques, entre la Vall d'Albaida i el Comptat. Des de la creu i el piló, la sorpresa, descobrirem el Vallet d'Agres i Alfafara, meravellós, un altre color de terra i el verd dels cultius I davant asomant-se el Montcabrer.
"Quin poble és eixe, Ramon? i aquell pic? 
"Blai" s'enfada perquè Ramon no n'encerta cap ni una.
"Tens que situar-te, és Agres i allò el Montcabrer.  I quin poble és aquell? Tampoc ho sabs, gradua't la vista i compra't un llibre de geografia, és Bocairent, situa't Ramon!"
Nosaltres férem cor i ens riguérem un muntó, un toc d'humor i didactisme. No faltarem els comentaris a la presència dels Ibers per la zona i les fotos a les floretes de la micro reserva. Cadascú lo seu. Un diumenge més, ben feliços.
(totes les fotos al nostre Face.)