13 de desembre del 2011

A L'ALTRA PART DEL RIU.

Ens agrada fer coses  a Potries ,conèixer el nostre poble, fins i tot traure rutes com la que férem dissabte passat, 10 de desembre. Alguns ens diguéreu: "que n'hi ha a l'altra part del riu?, per aon tenim que anar?
Primer que res tens que creuar el riu Serpis o d'Alcoi per les "passeres" i amb el cabdal que porta darrerament ja tenim la una bona impressió. Una vegada al terme d'Ador que fita amb Potries, passem un bon matí amb el paisatge i habitat rural - que s'esta perdent- horts de tarongers, casetes i cases de camp, sèquies i sequionets, camins i sendes...Com és bon costum a la terra, encenem un foc i torrem carn i embutits per esmorçar.
Caminem cap a la Casa Alfàs, un testimoni del que fou la industria de la canya de sucre en aquesta comarca.
A la vora del riu observem l'altra part, és a dir Potries i les casetes i terres que n'hi han des de la fonteta fins les antigues passeres. El Serpis fa una altra curva formant  els seus gorgs.
La gran bassa del metge amb el seu arbre gegant, son un referent al nostre camí per terres d'Ador, que encara són cultivades per gent de Potries.

LA CASA RURAL DEL MERLICH 
Agafant el camí indicat del Merlich, als pocs minuts arribem a una casa de camp perfectament restaurada. Ens ix a rebre un xicot de raça negra, després de saludar i presentar-nos ens convida a visitar la casa.
Hensly, com li diuen, és un holandès del carib, que desprès de fer diners a un restaurant del seu país, decideix buscar per la mediterranea una casa per a fer un hotelet i viure més tranquil. Va començar per la Costa del Sol fins arribar ací. "Només vaig veure la casa, vaig dir aquesta és".
Està restaurada amb molt de gust i respecte. Els mobles, les pintures i altres ornaments i detalls, fan de la casa un paradís. Ho podrien testimoniar els clients que venen des de Suïssa, Alemanya, Holanda...
Ací podreu conèixer més de la casa.
Li agraïrem a Hensly el tracte que ens va donar (i el cafè i canapès), li desitjarem molta sort, i ens anàrem refent el camí.
Quasi a les 2, ens aturarem als quatre camins, a l'hort de Giro, per agafar una borsa de taronges i mandarines, abans de tornar a Potries, creuant el riu en el sentit contrari al que agafarem pel matí.
Si ets de Potries, prova de fer una volteta a l'altra part del riu, segurament trobaràs més coses i et fixaràs en altres que fins ara no tenies en conter

1 comentari:

Jesus Eduard Alonso i López ha dit...

Ja hi he passejat algunes vegades. I tornaré amb més atenció i interés. Com a vosaltres, m'agraden els racons de l'Horta i les muntanyes de la vora.