31 de gener del 2010

SOM RUTA DE L'AIGUA.

Quan en 1982 nomenarem la nostra associació amb un dels  elements de  les construccions hidràuliques del terme de Potries, la casa clara, la gent no li donava massa   importància, era practicament desconeguda en la comarca.  Després de molts anys de revindicacions,  i activitats, ja podem gaudir de la ruta de l'aigua, senyalitzada i amb informació. Hui en dia, la ruta de l'aigua és molt popular entre els saforencs i una senya d'identitat de Potries. A l'a.c. casa clara ens sentim particeps, hem contribuit a fer el poble de la ruta de l'aigua; som ruta de l'aigua. Ens felicitem i felicitem a l'Ajuntament per fer-ho  realitat, que continue promocionant  i protegint aquesta xarxa, fruit de l'ingeni i necessitat dels potriers de fa molts segles.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

l´Associació Casa Clara es nomena com un dels elements de la ruta de l´aigua avui instaurada però no és més que una coincidència. Des de 1982 han passat molts anys i és prou evident que l´associació no havia presentat cap projecte per la instauració de la ruta, ja que estaria feta d´abans. Sí que és d´agraïr el recolzament d´aquesta ruta per part de la Casa Clara.
Gràcies a l´Ajuntament i als tècnics del poble per fer realitat "LA RUTA DE L´AIGUA"

a.c.casa clara de potries ha dit...

Des del mateix nomenament en 1982 de l'assoc. com a Casa Clara -molt intencionat( xaxa civil front senyes religioses i populistas d’abans i d’ara), la col.locació de la placa indicativa de ceràmica en el repartidor amb la presència de Gisbert Santonja en 1992, , el nomenament d’un carrer –Casa Clara- a proposta nostra-, la plantació d’un arbre entre les dues sequies, amb esplicacions d’Albert Vazquez en 1997, la ruta completa en 2002 per al Casal Jaume I de Gandia i en 2007 amb membres de la corporación municipal, el premi Casa Clara… etc...doncs ens fa sentir orgullosos d’haver estat espitjant, amotinant… coparticeps part de la ruta de l'aigua. Per tant no és coincidència, no som els autors, és clar que no. Nosaltres em fet accions i algunes propostes per escrit. L’Ajuntamnet -que disposa dels recursos materials i humans i la representació de tot el poble- és qui des de fa anys tenia que fer-se carrec de la ejecució. És veritat que ha tardat, podent-ho fer fa anys enrrere. De fet hi havia una senyalització preparada.
Un ejemple de com fem la nostra tasca fou la proposta d’escut municipal que passarem a l’Ajuntament en 1990 i que després de "dormir" un temps, finalmente fou tirada endavant per Damià Oliver com Alcalde.
Una altra el “disseny” i primer recorregut del que anomenem ruta dels Tossalets, que ferem pel febrer de 2000 i que després l’Ajuntament ha programat amb motiu del Porrat.
De tot aixó i moltes més iniciatives ens sentim molt orgullosos, especialmente quan queden “institucionalitzades” i es poden visualitzar. No pretenem, des de la manifesta modèstia de persones i diners, voler ser més que ningú altre. Però la nostra trajectòria i fets esta ací, amb fotos, documents i testimonis.
Felicitats Potries, per la ruta de l’aigua.
Vicent Gironés.

Anònim ha dit...

OBSERVANT SIMPLEMENT LES FOTOS QUE APORTA VICENT GIRONÉS ESTÀ MÉS QUE CLAR QUI HA SEGUT PIONER EN AQUEST TEMA I EN ALTRES MÉS I EL QUE ES MÉS IMPOTANT I AHI RADICA EL MÉRIT : DE FORMA TOTALMENT GRATIS PER A L'AJUNTAMENT I PER LO TANT AL POBLE DE POTRIES.
LA ENHORABONA A VICENT I A LA CASA CLARA ,