9 de febrer del 2009

PARLEM DEL SANT BLAI 2009

El porrat de Sant Blai de Potries és una manifestació festiva, cultural,de tradicions, amb tantes vessants que no pot ser avaluada per una sola persona o col.lectiu.
Vos proposem que tots (Maria, Vicent, Ausiàs, Pep...) comentem la edició d'enguany. Jo obriré el debat.
AUSIÀS, EL TIO PEP I EL FRED.
Un altre porrat amenaçat pel mal temps, enguany el vent gelat, molta gent, però. Per a , l'any de Raça Borda i Ausiàs, l'he descobert, un bon animador musical i de Potries. Les meues filles tenien un altre objectiu: els actors de "L'Alqueria Blanca". Crec que ha estat una bona idea convidar-los, en especial al TioPep (Berna Llobell , de Potries també). Al porrats han vingut polítics coneguts com Enric Morera i Joan Ribó, membres del Consell Valencià de Cultura. Deurien continuar aquestes invitacions?, qui podrien portar? La fira de l'estoc comercial és una versió moderna de les paraetes que es col·locaven al voltant de les esglésies i ermites, iniciativa molt acertada, no?
M'ha semblat ridícul rotular en castellà els sants que pengen pels balcons (SAN BLAS), anacrònic, i un pas enrere després de molts anys d'esglèsia, poble i Ajuntament en valencià, el meu, de tota la vida, li diuen BLAI.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Personalment no puc comentar massa del Sant Blai, ja que he estat fent feina (venent bunyols) per a la confraria i no he tingut temps, ni tan sols, per asomar-me a pegar una volta pels carrers del poble.

Si que s'ha notat que ha vingut menys gent que els anys passats(almenys a la festa de la nit), siga pel fred, siga per què no agradava la programació. Això sí, he de dir: JA ERA HORA QUE RAÇA BORDA TOCARA A POTRIES! xD

Però també m'han dit que el diumenge, amb això dels de l'Alqueria Blanca, els carrers de Potries semblaven Hollywood! :P

De les visites de polítics... Bàh! No crec que siga una cosa d'importància. Si en vaig vore cap, ni em vaig adonar.

I per això dels "San Blas" dels balcons, la millor paraula per qualificar-ho, com bé has dit: ridícul. Però què li hem de fer! Si l'esglèsia va de mal en pitjor! xD

PD_ Jo també volia fer una valoració de Sant Blai al meu blog, però amb això que hem tornat a classes i la rutina, no tinc temps per a res!

Salut!

Anònim ha dit...

Fa un temps que ens quedem en ganes d'un poc més de porrat, de mercat medieval i eixe ambient que, almenys a mi, em suggerix, o em suggerien eixos dies.
Ha estat mèl que ens deixaren tocar al grupet ja que encara no haviem tingut l'oportunitat de tocar en Potries, i en maig tornarem a tocar en la trobada de joves. No havera estat de més dir algun comentari sobre el porrat i spbre "blas" en el concert, però potser inspire alguna nova cançó. -i també dedicar una cançoneta a la casa clara...-

Jo crec que el porrat ha tingut anys millors, però és una cosa que cada any canvia i el temps i la gent són imprevisibles

Anònim ha dit...

Hola!

M'ha agradat molt el teu comentari.
Jo opine que va estar més buit que el darers anys, encara que si va afavorir molt la visita dels protagonistes de l' Alqueria Blanca, en la que els carrers de Potries es van omplir molt. També va estar molt acertat el stoc, que també va agradar molt a la gent. Crec que, l'actuació de la Raça Borda, va trionfar! Va agradar a molta gent i espere que tornen l'any que ve.

Espere que més gent visite el blog i comente perque esta molt bé la crítica i així podem comparar opinions.

Salutacions!

Anònim ha dit...

es una bovà comparar porrats com el de Sant Maci`de Rotova. Cada poble te la seua originalitat, Potries sempre ha estat fen-se i no hi ha que competir, especialment amb pobles que tenen tots els duros que volen com Rotova.