24 de gener de 2009

ENTREVISTEM AUSIÀS DE RAÇA BORDA

Ausiàs Garrigós Morant, Potries, 20 anys, estudia clarinet a Castelló i enginyeria a l’UPV.
-Com sorgeix el grup?
Les primeres notes junts van sonar dels instruments de quatre o cinc músics amb qui vaig tindre la sort de tocar, assajant en una cambra; tocàvem rock, punk, i ho fèiem, moguts pel moviment musical que no sols es queda en notes i que té un contingut reivindicatiu en les seues lletres, del que un sent parlar tant. Al poc temps, el grup passà d’estar format per bateria, baix, i dues guitarres, a comptar amb 6 músics més. Vam unir un grup més rocker amb un projecte de grup de fer música també alternativa, però que abarcara més músiques, i amb la il·lusió de tocar junts i de, sobretot, disfrutar.
-Presenta-nos els components de Raça Borda.
Ara el grup està format per bateria, percussió llatina, baix, dues guitarres, teclat, tres vents, i el cantant .(Toni, Cristian, Paula, Ausiàs i Rubén, Andrea, Cristina, Carles, Xavi, Ramón, i Adrià). Som deu músics e diferents pobles de la Safor; de Beniopa, Benirredrà, Gandia, Bellreguard, i Potries.
-Feu algo més que reagge i ska amb dolçaina?
El reage i l’ska amb dolçaina i en valencià que ha aconseguit moure aquest ambient és una cosa que influència també musicalment a la gent, però després d’escoltar molta música necessites fer algo més personal, i per a això intentes donar-li un altre estil, sense deixar els origens.a ritmes més funks, més salseros i jazzístics...el difícil i més divertit és saber fusionar-ho. Intentem fer lloc en la nostra música a tota cosa diferent i idea original.
-Hi ha cançó després de la “Nova Cançó”?
Al País Valencià, degut a causes polítiques més que res, ha costat moure aquest corrent que recolza la nostra cultura, que vol fer-se vorer i que s’expressa en valencià.Els primers grups que han fet açò, després d’Ovidi, i que han aconseguit tindre un èxit entre la gent més jove i han mobilitzat són Obrint Pas, la Gossa Sorda, que després de 15 anys amb ska i reage no paren de tocar d’escenari en escenari. Cada vegada hi han més grups que canten en la nostra llengua, però mai en són massa. Tota pedra va fent paret, i encara que es continua sense recolzament, cada vegada hi han més ganes.
-Quins projectes teniu? Per a quan un disc?
El nostre projecte és seguir tocant i assajant, fer coses noves, millorar i disfrutar amb l’experiència. Tenir cada vegada més concerts és una cosa que motiva, eixir a altres llocs, com quan vam estar per Barcelona, fa poc, i passar-ho bé dalt i baix l’escenari siga on siga.
Al nostre espai web -
www.myspace.com/rasaborda - ja es poden escoltar algunes cançons que vam enregistrar fa un temps en una maqueta, però com que van eixint noves cançons, ja està per l’aire el projecte de tornar a fer alguna gravació.
-Ausiàs, et desitgem molta sort al concert de Potries, hi anirem!, ah! i tens un lloc al nostre coret, bé al blog (a la columna de la dreta els vídeos de Raça Borda)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Vicent. És un honor estar en el blog oficial de l'associació cultural casa clara.
Això si! vos vull vore a tots al concert!
Ausiàs

m a r i a ha dit...

hahaha
Una entrevista al més pur estil estrella de rock! xD


Jo em vaig decalar gruppi oficial de Raça Borda al primer concert que féren, i n'estic més que orgullosa!

Per molts concerts més!

Anònim ha dit...

hola

avore quan li fas una entrevista a mar sobre la orquesta .
Bueno esta malt wai¡¡¡

JULIA

. ha dit...

Em va sorpendre possitivament;fan música de estils variats, no solament "skà amb dolçaina". Les lletres tindre que llegir-les perqué no em vaig enterar de res. Bona entrada a la carpa, molt de fred i aire fora, al carrer.
Ausiàs, tot un lider musical, en primera fila, dirigint amb la seua guitarra. Enhorabona!
-giro-

Anònim ha dit...

Un fallo va hi haure..dedicar una cançoneta a la nostra casa clara...gràcies giro!

ausiàs

Anònim ha dit...

he fet un link en l'espai del grup que ve ací al blog