24 de gener del 2009

ENTREVISTEM AUSIÀS DE RAÇA BORDA

Ausiàs Garrigós Morant, Potries, 20 anys, estudia clarinet a Castelló i enginyeria a l’UPV.
-Com sorgeix el grup?
Les primeres notes junts van sonar dels instruments de quatre o cinc músics amb qui vaig tindre la sort de tocar, assajant en una cambra; tocàvem rock, punk, i ho fèiem, moguts pel moviment musical que no sols es queda en notes i que té un contingut reivindicatiu en les seues lletres, del que un sent parlar tant. Al poc temps, el grup passà d’estar format per bateria, baix, i dues guitarres, a comptar amb 6 músics més. Vam unir un grup més rocker amb un projecte de grup de fer música també alternativa, però que abarcara més músiques, i amb la il·lusió de tocar junts i de, sobretot, disfrutar.
-Presenta-nos els components de Raça Borda.
Ara el grup està format per bateria, percussió llatina, baix, dues guitarres, teclat, tres vents, i el cantant .(Toni, Cristian, Paula, Ausiàs i Rubén, Andrea, Cristina, Carles, Xavi, Ramón, i Adrià). Som deu músics e diferents pobles de la Safor; de Beniopa, Benirredrà, Gandia, Bellreguard, i Potries.
-Feu algo més que reagge i ska amb dolçaina?
El reage i l’ska amb dolçaina i en valencià que ha aconseguit moure aquest ambient és una cosa que influència també musicalment a la gent, però després d’escoltar molta música necessites fer algo més personal, i per a això intentes donar-li un altre estil, sense deixar els origens.a ritmes més funks, més salseros i jazzístics...el difícil i més divertit és saber fusionar-ho. Intentem fer lloc en la nostra música a tota cosa diferent i idea original.
-Hi ha cançó després de la “Nova Cançó”?
Al País Valencià, degut a causes polítiques més que res, ha costat moure aquest corrent que recolza la nostra cultura, que vol fer-se vorer i que s’expressa en valencià.Els primers grups que han fet açò, després d’Ovidi, i que han aconseguit tindre un èxit entre la gent més jove i han mobilitzat són Obrint Pas, la Gossa Sorda, que després de 15 anys amb ska i reage no paren de tocar d’escenari en escenari. Cada vegada hi han més grups que canten en la nostra llengua, però mai en són massa. Tota pedra va fent paret, i encara que es continua sense recolzament, cada vegada hi han més ganes.
-Quins projectes teniu? Per a quan un disc?
El nostre projecte és seguir tocant i assajant, fer coses noves, millorar i disfrutar amb l’experiència. Tenir cada vegada més concerts és una cosa que motiva, eixir a altres llocs, com quan vam estar per Barcelona, fa poc, i passar-ho bé dalt i baix l’escenari siga on siga.
Al nostre espai web -
www.myspace.com/rasaborda - ja es poden escoltar algunes cançons que vam enregistrar fa un temps en una maqueta, però com que van eixint noves cançons, ja està per l’aire el projecte de tornar a fer alguna gravació.
-Ausiàs, et desitgem molta sort al concert de Potries, hi anirem!, ah! i tens un lloc al nostre coret, bé al blog (a la columna de la dreta els vídeos de Raça Borda)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Vicent. És un honor estar en el blog oficial de l'associació cultural casa clara.
Això si! vos vull vore a tots al concert!
Ausiàs

Anònim ha dit...

hahaha
Una entrevista al més pur estil estrella de rock! xD


Jo em vaig decalar gruppi oficial de Raça Borda al primer concert que féren, i n'estic més que orgullosa!

Per molts concerts més!

Anònim ha dit...

hola

avore quan li fas una entrevista a mar sobre la orquesta .
Bueno esta malt wai¡¡¡

JULIA

a.c.casa clara de potries ha dit...

Em va sorpendre possitivament;fan música de estils variats, no solament "skà amb dolçaina". Les lletres tindre que llegir-les perqué no em vaig enterar de res. Bona entrada a la carpa, molt de fred i aire fora, al carrer.
Ausiàs, tot un lider musical, en primera fila, dirigint amb la seua guitarra. Enhorabona!
-giro-

Anònim ha dit...

Un fallo va hi haure..dedicar una cançoneta a la nostra casa clara...gràcies giro!

ausiàs

Anònim ha dit...

he fet un link en l'espai del grup que ve ací al blog