29 de setembre del 2018

LLIBRES!, BIBLIOTEQUES I LLIBRERIES.


Al principi eren els llibres, la biblioteca...La motivació, l'instrument i centre de difusió cultural. L'a.c. Casa Clara va nàixer així: des de la xicoteta biblioteca del "Nou-Club", el centre parroquial, que al final dels anys 70, amb el primer Ajuntament democràtic i l'espenta d'alguns joves inquiets, aconsseguirien una Biblioteca Municipal en 1983. 
Ara, amb noves tecnologies i formats, quin paper juguen les biblioteques i llibreries en la societat actual?  .

Aquest divendres 28 de setembre férem una "ruta del llibre" a Gandia. Per a començar, li preguntarem al nostre amic Dani Jiménez, a la biblioteca de l'estació. Aquest va ser molt clar diguen que des de fa uns anys, la demanda ha baixat moltíssim, tinguen que reinventar l'oferta i activitats de la biblioteca. "Si fora una empresa privada, ja  hauria tancat"
Maria ens va rebre a la seua llibreria, Ambra i ens va convidar a una misteleta. Li férem la mateixa pregunta i com Dani ens va dir que hi ha que fer activitats, presentacions de llibres...i producció cultural com documentals i programes de tele ("plaer de ma vida", à.Mèdia) 


Els assistents continuaren amb preguntes i comentaris sobre la venda en valencià, quin tipus de llibre es compra més...Maria va comentar que es veuen coses curioses: gent jove i extravagant, que demana poesia...
Li preguntaren sobre l'eslògan publicitari: "pots viure més d'una vida", que Ambra assenyala a aquells que llegim. Tothom estaguerem d'acord, llegir t'obri portes i finestres al mon , que en una vida no podries assolir

Passades les 9 de la nit, ens anàrem  a sopar i continuar amb la temàtica del llibre: que estàs llegint últimament?, encara necessites un llibre per a dormir-te?...I com a conclusió, el llibre de paper, amb olor a tinta, és necessari per a viure, per a difondre cultura i vivències. I a tot això, nosaltres, orgullosos del que férem aquells anys, la biblioteca de Potries.
Vos deixem les fotos a facebook: LLIBRES!