7 de juliol del 2017

ESMORZAR AMB MIGUEL RODILLA.


"El mar, la mar, preciosa, blava, verda...però, com està de salut? Després d'algunes temporades anant a La Marina (cova tallada de Dénia, cales de Benissa...) ens preocupa la massificació humana del litoral, les urbanitzacions, les deixalles etc. 
D'això parlarem l´1 de juliol amb l'entés i amic Miguel Rodilla, professor de l'UPV"

Aixina acabavem el darrer àrticle d'aquest blog, dedicat a la ruta que ferem entre les cales de Moraig i Llebeig, "els penya segats" de Benitatxell. I aquest dissabte 1 de juliol, ens trobarem al Restaurant Gloriamar de la platja de Piles -magnific lloc- per donar-li contingut i reivindicació als finals de temporada d'excursions dedicades al mar.


Amb el format 'Esmorzar amb", convidarem Miguel Rodilla, el qual ens parlà de la contaminació per carburants de les naus, plàstics etc. També fou motiu de tertulia la regressió de les arenes de les platges, precisament a pocs metres de la de Piles. Rodilla explicava l'oritge del problema, solucions i "parxes" provisionals.

Amb eixe ambient de proximitat i i aprofitament de les converses, parlarem també de la desaparició de les tellines i altres treballs com la qualitat de les aigues del mar, que a l'UPV -campus de Gandia- Rodilla i els alumnes estan fent.
Després de dues hores d'esmorzar i parlar, els assistents pegaren una volteta per la platja i el muntanyar de Piles, sempre amb els comentaris de Rodilla. Us deixem Totes les fotos.