6 de desembre del 2014

EIXIREM D'ESTA?


Als darrers anys, quantes vegades haurem pronunciat aquestes frases: “...on anirem a parar!,…Eixirem d’esta?”
Preocupats per la situació econòmica i social, volem parlar-ne. I volem trobar respostes amb l’ajut de Salvador Gregori, economista conegut a la Safor pels programes de tv. i altres foros. Adoración Guamán ve de la Universitat de València, professora de dret del treball.
Aquest divendres 5 de desembre, vespra del dia de la Constitució, l'a.c. Casa Clara ha organitzat una xerrada sobre la situació econòmica, social i política.
Debat, contrast d'idees, moderació reformista front a nou procés contituent, ...PSOE enfront de IU/Podemos?, Resulta que Adoración Guamán, professora de dret del treball en la UV, és membre de ESQUERRA UNIDA i coneix molt be i ha fet coses amb Pablo Iglesias i cia. (tenia que eixir Podemos). Salvador Gregori, economista molt conegut a la Safor pels programes de tv i altres foros, a més de estar el portaveu comarcal d'economia del PSOE, molt be, didàctic, tranquil, critic amb el seu partit, debatent amb Adoración, des d'un punt de vista més pragmàtic. 


Sopar a la cova del bar de la plaça, on continuarem parlant.Tots coincidirem: d'esta tardarem en eixir i quedarem prou malament. De micro i comportaments individuals, del deute i aventures com eixir del euro, de la globalització de la economia, fins que es tornarà a la terra. Tothom fent examen de consciència: nosaltres no tenim culpa per haver-nos endeutat, la culpa dels banquers i polítics corruptes. Tenim que demanar responsabilitats als governants, malgrat que la gent fou tolerant i els votaven. A la xerrada celebrada al saló de la Casa Ajuntament de Potries va quedar prou clar que Espanya és víctima per la seua entrada en la UE i la zona Euro, encara que segons qui, no hi ha volta enrrera. Be, no contem més coses, haver vingut!. La resposta està en la política: encerteu el vot!

1 comentari:

master.web ha dit...

Enhorabona a la Casa Cara per la seua importantissima tasca cultural. L'organització d'actes com aquest demostren la seua maduresa com a associació. Llàstima no haver pogut assistir finalment. La faena marca prioritars. La creació de debat, la reflexió oberta sobre la nostra societat, repensar el nostre món de cartó-pedra des del punt de vista de l'economia i amb gent tan qualificada, és una tasca necessària que tirem a faltar en altres llocs de la comarca. [Pere Huerta.Gandia]