24 de desembre del 2014

AMB RAFA SEGUÍ.

A LA VALL DE GALLINERA , AMB RAFA SEGUÍ.
Eixe era el títol de la excursió del 21 de desembre, però després del diumenge, posem per davant a Rafa. 
Durant la setmana, posant fotos i comentaris previs, el diumenge, puntual, al bar Vicent esperant la gent. Des del començament de la ruta, tot fou explicacions i atencions amb els membres de la volteta. Primer va encarregar el dinar al poble, Alpatró. Després ens va guiar al castell d'Alcalà, (magnific),donant tota classe d'informacions històriques, geogràfiques i altres anecdotes, fins el punt que aparegué el "fantasma", el nazi refugiat al poble abandonat de Llombai.  El personal va quedar entusiasmat amb aquesta història i va decidir seguir-la. Abans, però, férem la ceremonia de Nadal, posarem la Nadala, enguany reproducció d'Elena, (la xiqueta més simpàtica del grup) a una coveta del camí, tot un espectacle d'alegria nadalenca.
Arribarem al poble fantasma de Llombai, a la casa derruïda del nazi...i estaguerem al llavador...i després a dinar paella a Alpatró...i brindarem i cantarem i pegarem una volta pel poble. Que es pot desitjar més en una excursió de Nadal, amb bon temps, bon guia, bones vistes, històries del moro Al Azraq i altres?
Rafa Seguí és de la Vall de Gallinera, de Benissili, fa anys que viu a Potries, i ens va sorprendre el grau de coneixement del seu poble o xicoteta comarca que és La Gallinera.. Ja hem quedat per a fer una segona part, a l'any que ve, segurament la Foradada, per cert, sempre a la vista de la serra, amb eixe sol d'hivern que la vorejava tot el dia.
Teniu totes les fotos al nostre Facebook.