30 de març del 2014

AITANA.


"Aitana és nom de xica, l'informatiu de la tele d'aquells anys...una muntanya molt alta on sol nevar, Aitana és la muntanya de les antenes dels americans..." Són les idees que tenim d'eixa serra, no hi haviem estat mai, l'a. c.Casa Clara va programar la ruta pendent, després de més de tr3nta anys de fer excursions. 
Aitana és meravellosa, te un aspecte de serra trencada, partida, amb grans clots produïts pel fred, la neu, el vent, la falla i els terretremols.Aitana és alta muntanya, superem els 1000 m. i això es nota en la baixa vegetació.El cim puja a 1.557m.
Diumenge 23 de març eixim des del bar de Vicent, abans de les 9 del matí. Anem per l'interior, a Cocentaina agafem la carretera que ens portarà als pobles de la serra: Benilloba, Confrides. Benifato. Ací pugem cap cap a la Font de Partagat, una àrea recreativa perfecta per a fer ruta i després dinar.
Aitana serà per a nosaltres la excursió que férem guiats per Vicent, el que porta el bar de Vicent de Potries, un bon excursionista, viatger i aventurer, sols teniu que parar a la rotonda d'entrada a Potries, entrar al bar i observareu la decoració: fotos de les seues eixides i aventures pel mon.
Vicent ho va passar d'alló més be, fent de "cicerone", amb la seua vara ens mostrava totes les coses i tots els llocs: "allà, dalt d'aquell tossal està el castell...eixe pantà és diu Amadorio...mireu als fons, després de Bèrnia està el penyal d'Ifach". I nosaltres "de categoria", gaudint, especialment en el estret pas de la rabosa, una pedrera empinada, (els panxuts no podien passar) que donava a la part de dalt de la serra. 
Vull destacar que en  aquesta excursió la revelació fou Ramon de Xarpa, el tio anava davant com un indi explorador. "Mira, s'ha tirat a les muntanes gràcies a Vicent que l'amotina"
Respecte a Blai i Eva millor no parlar, portaven una excursió paral.lela. 
Una de les millors eixides en tota la vida de l'a. c.casa clara. Teniu totes les fotos a Facebook.