29 de gener del 2014

AVENCS I NEVERES A BARX.


Aquest diumenge, 26 de gener, l’amic Domingo ens va guiar per una zona que coneix molt be, fins i tot els seus fills Pau i Andreu, encapçalaven l’expedició: 
EL PLA DELS AVENCS.
Pujant per la font de la Drova i passat per la de la Mongeta, arribem al primer avenc, el forat de l’aire –que no bufava- i trobem tres aficionats a la espeologia disposats a baixar els 100 i pico metres.
A les 11 estem esmorçant a la pinada de Ferro. Després ens arrimem perillosament als 80 m. de profunditat i 20 d’amplaria del que semblava una nevera i en realitat és l’avenc d’Aldaia. Pel camí anirem topant amb diferents forats i neveres.
Prenem la pista forestal de Pinet per anar al pla de Suros, una microreserva de flora, amb una bassa natural on es reprodueixen les granotes. Dinem a l’ombra de les sureres i les carrasques, mentre apurem el vi, expliquem als xiquets i xiquetes com es fan els tapons.
Tornem cap a Barx buscant el barranc de la Manesa, un lloc encantador, amb abundant vegetació d’humetat com les falgueres. Una altra microrreserva de flora en una ruta que servia per transportar el gel de les neveres de dalt la muntanya.
Acabem quasi amb la llum de dia, beguent en una fonteta de les afores i visitant la gran nevera “restaurada” de Barx.
Us deixem un video de la ruta, molt emotiu per ser de RTVV (que tornarà) i dels amics de "a un tir de pedra". Teniu més fotos en la nostra pàgina de Facebook.
https://www.youtube.com/watch?v=24efBb74n5g#t=116