23 de maig del 2013

ÉS POTRIES!


Fa dos anys, provàrem pegar una volteta al terme de Potries, per montanyetes, racons, camins, horta, sèquies etc. Trobàrem llocs on exclamàvem és Potries! 
Enguany hem volgut continuar per altres parts del poble, completar eixa volta d'admiració. 
Aquest diumenge 19 de maig començarem per pujar al tossal de l'Ermita, des d'on divisàrem la panoràmica del terme. 
Tinguérem la sort de contar amb l'Albert Vàzquez (tècnic de patrimoni) de l'Ajuntament de Potries. Ens va comentar i fins i tot descobrir ressenyes i llocs en la ruta del diumenge:
...la cantera de la pedrera, el vell molí de l'espart i dels anouers, el partidor de Cano...és Potries!
Albert Vàzquez va coincidir amb  l'organització d'aquesta excursió,: les posibilitats que te Potries en desenvolupar rutes de natura i patrimoni, així com en la rica toponimia escampada pel terme. Precisament Albert és coautor del fullet "Toponímia del pobles valencians,Potries", el qual es va distribuir als participants.
 (Aquest fullet el podeu trobar al blog i el face d' "Amics de Potries")
Parlant de noms, diumenge passarem de les Jovades a la Campina, per a creuar a la Catorzena i baixar al riu Serpis. Acabarem fent una barbacoa a la Casa Clara, a l'ombra de la figuera.
Són ja dues edicions del "És Potries", tres "ruta de l'aigua" una "ruta dels tossalets" i una "a l'altra part del riu". El foment del poble és un tret fonamental de l'a.c.Casa Clara:  és Potries!, som Potries!