15 de febrer del 2012

MUNTANYA I LLENGUA A LA FONT.

El grupet d'excursionistes de l'a.c.Casa Clara, es va unir a la nombrosa participació que va tindre lloc diumenge 12 de febrer en la renovació de la Flama de la Llengua en la Font d'en Carròs.
Des de la plaça de l'Ajuntament, pujarem al cim de Covatelles, portant la Flama Xavier Ribes, de l'organització del c.e. Castell de Rebollet de la Font. Amb el fred d'aquestos dies de febrer, arribarem a la cota 358 m. gaudint de les vistes i l'esmorçar, amb cafè inclòs.

       

LA FLAMA DE LA LLENGUA
Un ritual on el món excursionista renova la lleialtat de l'excursionisme amb la cultura, l'esport i la natura, i el seu compromís amb la nostra llengua. Cada any, pels voltants del 20 de febrer, un Centre Excursionista viatja a Montserrat per dipositar-hi la Flama de la Llengua, que previament ha ences a Prada, als peus del Canigó, davant la tomba de Pompeu Fabra.


ELS ASSAGADORS.
El que més destaca d'aquest PR-PV 347 (Covatelles i Assagadors), és el camí entre murs de pedra que servia per traslladar el ramat d'ovelles i que ens dona la sensació d'estar en un altre lloc i temps, quan en realitat hi som entre els termes de la Font, Oliva i Vilalonga. (ho proba la pedra o fita que n'hi ha a la ruta)
Passarem, també, aprop de la caseta de Peapa, un referent, des de Potries, dels vells excursionistes del poble. La ruta acaba al costat de la Plana, on hi és el camp de Futbol.