28 de març del 2011

LA TARONJA, PER TERRA !

“La situació dels nostres camps de tarongers és dramàtica, la taronja per terra!Els preus baixos i altres causes estan afonant una economia social,i una manera de viure dels nostres pobles. Portem camí de vorer desapareixer un paisatge verd i un patrimoni rural dels valencians. Deuria preocupar-nos, tenim que parlar !”
XERRADA A POTRIES
Aquesta crida, feta per internet, va tenir resposta organitzant-se una xerrada-col.loqui a Potries. Dijous 24, a les 8 de la nit, al saló de l’Ajuntament. Començaren les intervencions, després de la introducció feta per Vicent Gironés ( article al seu blog: http://vicentgironespascual.blogspot.com/2011/03/la-taronja-per-terra.html )
Ramón Mampel, secretari general de La Unió, va fer un repàs a la situació del camp valencià i els seus mals provocats per les multinacionals del “mon mundial”, proposant alguns canvis de varietats i cultius així com polítiques de qualitat, denominacions i cultura de consum.
Dolors Pérez, va demostrar la seua experiència com a diputada que fou i Pta de la comissió d’agricultura de les Corts valencianes. Pérez va exigir la compensació de la Unió Europea per totes les promeses incomplides aquestos anys i el mal que les polítiques agràries europees (PAC) han fet a l’agricultura valenciana.
Gironés, Mampel, Dolors Pérez i J.F.Peris a Potries.
Joan Francesc Peris va dir que ara és un bon moment per a tractar el tema, anys enrere sols es parlava de la taronja per a dir que la millor varietat era la “solar”. Peris va insistir en allò que deia Dolors, que a l’agricultor s’el tendria que compensar pel sol fet de mantenir el “bosc” i el paisatge Peris creu que la citricultura està ferida, però no morta.
L’acte va continuar fins les 10 de la nit amb nombroses intervencions del public, fense crítiques al mal funcionament de moltes cooperatives de “campanar”, la venda per baix del preu de cost, la necessitat que els Ajuntaments intervinguen d’alguna manera… Haguera donat per a una altra sessió.

1 comentari:

Carlos Humberto ha dit...

Hola bon dia, abans que res volem felicitar-vos per la vostra faena e informar a tota la gent posible de que ja existeix el nou blog amb la actualitat esportiva de la safor-valldigna, som una asociacio nascuda en Gandia que en nomes un any ja treballa amb tota espanya. Totes les noticies, tornejos, fotos y videos, croniques...

http://afglasafor.blogspot.com/

MOLTES GRACIES PER TOT.