22 de setembre del 2009

FOTOGRAFIEM PERE HUERTA

Pere el vaig conèixer en Gandia, en el mateix edifici on vaig anar a viure. Prompte conectarem i es va incorporar a l’a.c. casa clara, col.laborant en moltes activitats i amb iniciatives pròpies fins el punt que li atorgarem el premi Casa Clara. Pel temps va canviar de rumb apareixent en el mon de la fotografia i altres disciplines, arreu de la Safor. L'hem retratat amb preguntes:

-Pere, no tens "massa barcos" en la mar?
Sembla que siguen moltes les activitats que faig i molt diversificades, però tot es resumeix en la creació d'un mateix llenguatge expressiu que vull canalitzar a través de la imatge i la paraula.
-Fes-nos una foto teua, com és Pere Huerta?
Ara mateix sóc inquiet, però em vec discret, amb molta càrrega d'introverssió, més amic del silenci que de les veus altisonants i més inclinat a la idea d'un jo col.lectiu, d'arrimar els muscles. Pels camins de la creativitat, veus la societat i els valors d'una manera més senzilla i autèntica.
-Queden pocs autodidactes i voluntariosos?
Hi ha molta gent vàlida i autodidacta a la nostra comarca en totes les disciplines i és una sort. Qui són autodidactes, tenen ja d'entrada moltes portes tancades per la "titulitis". En el meu cas no es cap objectiu obrir portes. Si faig alguna cosa sempre serà com a mitjà d'expressió personal, la creació en sí i per sí és autèntica. Hi ha gent que aixó encara no ho ha entés i es prostitueix per càrrecs.
-Ara, amb la càmera digital, tothom és artista?
La fotografia és per damunt de tot art. Defenc les possibilitats que representa una càmera digital, significa la democratització del procés fotogràfic i facilita l'accés a un mitjà creatiu. Ès egoista impedir-ho a la resta de la gent, abans era cosa només d'alguns professionals i gent amb molts recurssos economics.
-Quins records el venen al cap de l'a.c. casa clara?
Ací he conegut a la gent més fantàstica al front d'una associació. En ella he aprés a sumar esforços per il.lusionar a la gent.

2 comentaris:

a.c.casa clara de potries ha dit...

Mar i Júlia diuen que està molt bé l'entrevista, ho diran per les preguntes o per les respostes?

FDO SABATER ha dit...

M e llamo la atención, en el blog de la A. C. Casa Clara de Potries, la entrevista que el compañero y amigo Vicent Gironès, ha realizado al fotógrafo Pere Huerta, pero más aún algunas de las fotografías.

He de decir, que no conozco personalmente a Pere Huerta, tan solo de oídas, aunque no soy aficionado a la fotografía os recomiendo que entréis en el blog http://casaclarapotries.blogspot.com/ , y veáis su galería fotográfica. A mí personalmente me ha llamado la atención, sobre todo una de ellas y el texto que la acompaña, el autor la titula:”l’amistat”.