24 de gener del 2009

CREMADES DESPERTA INTERÉS

EXIT DE LA XERRADA SOBRE URBANISME.
Divendres 23 de gener va tindre lloc la xerrada de Roger Cremades "Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani". El saló de la casa Ajuntament presentava un ple total, demostrant l'interés de la gent pels temes de territori, medi ambient, etc. Cremades va començar amb imatges i comentaris de les pedreres, els incendis, la desaparició dels dunars, la falta de sorra a les platges, les marjals...per a continuar amb les causes del boom urbanístic i consequencies: contaminació atmosfèrica, riuades..., incidint en la transformació del nostres pobles i ciutats mediterranis en ciutats difuses, de centres comercials, xalets i urbanitzacions de "persianes baixades", on es fomenta l'us del cotxe i la pèrdua de la cohesió social i veïnal.
El públic va preguntar pel futur de l'agricultura a la Safor, la platja del Ahuir, les platges del sud, la culpabilitat d' aquest urbanisme salvatge...Al finalitzar, Roger Cremades va signar exemplars del seu llibre, el qual recomanem des d'ací (editorial riu blanc).
Ens queda una amistat i un record molt bo de Roger Cremades, un jove ben preparat, actiu i necessari al moviment ecologista de la nostra comarca. Des de casa clara de Potries t'animem i seguirem llegint els articles de premsa i el teu bloc "Pel paisatge" (a la columna de la dreta)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va estar de categoria la xerrada, així dóna gust! fins la pròxima!

Anònim ha dit...

Molt bé de veres, la xerrada. I sí, era gratificant veure com es plenava el saló!

Salut,
i a continuar!