21 de desembre del 2008

CASTELL I BASSA DE BENIRRAMA.

" MERAVELLES DE DIÀNIA "

(Com diria el recordat Joan Pellicer, que te dedicada una placa en la bassa de Benirrama). Eixe xicotet llac ha estat tota una sorpresa, una meravella en uns valls de Gallinera i Ebo que transmeten pau i tranquiliat ; no deurien canviar ni tocar-se aquestos paisatges. Declarar-los parcs naturals i humans. Junt a la coneguda ruta a Ebo i Alcalà per la "foradà" deguem afegir ara la pujada pel castell de Benirrama, rodejant o no el conegut Xillibre o repetidor de Pego amb més de 700 m. Les vistes són espectaculars: la vall de Gallinera i la seua entrada des de la mar. Per això es va construir el castell dalt d'eixa roca, per vigilar; que li ho diguen a Al Azraq i a Jaume I, que estigueren uns anys disputanse'l. Per cert, l'accés està tancat i és fotut .
Encara hi han llocs i fets que cal conèixer i descobrir per u mateix, amb uns plànols i alguna explicació com la que ens donà Xavier Ribes (c.e.castell de Rebollet de la Font). Participarem aquest diumenge preciós -previ al nadal-d'una bona excursió amb algun moment de desorientació per falta de senyals i concentració -després de dinar- això, també és excursionisme, enganyar-se, tornar enrere, explorar.
Bona companyia dels nous amics de Miramar i de Toni i Merxe del Grau. En Potries posarem algunes faltes. Fins l'altra que serà al febrer.
Us deixem referències sobre història del castell i pujada a la bassa de Benirrama:

7 comentaris:

GANDIA.SOC ha dit...

M'alegre per vosaltres del fantastic dia que va fer ahir, amb un SOL radiant que va lluir durant tot el dia, ademes que he vist en la galeria de imatges que tampoc a fet el fred de estos dies arrere, pues la gent porta les xaquetes nigades al cos.
Un saludet

Gandia.soc

a.c.casa clara de potries ha dit...

Que la bassa no està en terme de Benirrama-vall de Gallinera- sinó en Ebo. La propietaria del lloc on
varem dinar i filla de la Gallinera m'ho ha dit aquest matí.

Anònim ha dit...

Gràcies a vosaltres per tot allò que feu!
Per molts anys, a.c. Casa Clara! :P

I sí, amb això de "dies sense llum i entre núvols de foscor" no em referisc al poble on nasqué i, potser si ho compares amb altres èpoques és una exageració. Però tinc la sort d'haver-me adonat que la lluita per la llibertat i la dignitat d'un poble encara està per véncer, i hem de ser nosaltres qui li donem llum i vida a la terra.

Salut
i natura!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola

El millor del blog és, a més de el contingut, aquell toc de màgia e il.lusió que fa que agrade més a la gent.
Continua endavant!


Mar

Anònim ha dit...

avui en el diari LEVANTE diu qie el Consell de la Generalitat vol declarar no se que de paisatge..
al la Gallinera, i altres parts de la Marina.Està en la linea que jo reclamava a l'article..."parc natural i humà"