7 de febrer del 2018

CONVIDA!, AL PORRAT DE SANT BLAI.

No fa molts anys, l'a.c. Casa Clara era part activa del porrat de Potries, amb les exposicions a la Casa Abadia, etc., erem un lloc de visita. Ara, coses de la vida, hem organitzat una visita, un esmorzar a Potries. La majoria de la gent vivim fora i Sant Blai, el 3 de febrer, ha caigut dissabte, una bona ocasió per reviure i mostrar el Porrat als nostres amics.

"CONVIDA"
La costum popular de convidar amics i familiars a festes del poble ha estat ressaltada per Amics de Potries i a.c. Casa Clara, amb un cartell i el mateix acte de l'esmorzar. El fet de portar gent que viu fora, pot ser la millor i més efectiva promoció de la festa local i així ho férem.
A la "cova" del bar de la plaça, ens reunirem una quinzena d'amics, per calentar a la taula el que després seria la volteta pel porrat de Sant  Blai de Potries.

Primerament entrarem a l'església, a passar-nos l'osset per la gola i admirar el sant. A continuació visitarem la mostra dedicada a Joan Pellicer, instal·lada a la casa Ajuntament. Teníem ganes i era la part més cultural del matí, arrelada a la nostra activitat de muntanya i camp, recordant els contactes que tinguérem ja fa anys amb Pellicer. Una exposició molt completa i variada, amb tota mena de detalls, fins i tot la seua bicicleta. 
Una passejada per la plaça del Cup (el museu de la terrisseria), el carrer de dalt i les paradetes, gaudint de l'ambient de festa i el solet de l'hivern...observant les teles penjades als balcons, "l'art al carrer". 
Per acabar el matí, entrarem a la tenda d'Eva, la nostra amiga que eixe dia tenia obert i fent cas del nostre eslògan, "Convida", ens va convidar a mistela i els típics bunyols. Gràcies Eva.

El que podia semblar una estona d'oci festiu, es va convertir en una mostra més de "cultura en moviment", anant a l'arrel de les costums per aprendre i retindre a la memòria. 
Com es va comentar a l'esmorzar, el més important de moltes activitats i excursions no és el lloc...A Potries, dissabte 3 de febrer, el millor fou la companyia, la gent que ens reunirem per fer el porrat. I prova d'això, el vídeo de Juanfer i les fotos que teniu al facebook.
Esmorzar a Potries (porrat 2018)