27 de maig del 2012

GRÀCIES A LES EXCURSIONS !


Hem acomplit 30 anys d’a.c. Casa Clara de Potries. En aquest temps hem fet de tot: biblioteca, cinema, festes populars, exposicions, ràdio, xerrades, patrimoni local…però han estat les excursions l’activitat més freqüent. Ens ha omplit molt i ha allargat la vida del col.lectiu: “Gràcies a les excursions”
Aquest divendres, 25 de maig, tinguérem un acte molt especial, projectarem imatges per a recordar els tr3nta anys d’excursions. Des de les primeres eixides, amb bicicletes i motos i les tendes de campanya  (Chulilla, Dènia, La Gallinera...), la primera pujada a la Safor en 1985, etc.
Recordarem que a partir de 1.993 i amb la decidida tasca de Salvador Vidal, l'associació mamprèn una programació més intensa i preparada. En eixos anys recorreguerem i estaguerem en la majoria de llocs, cimes, camins, paratges, refugis...essent molt nombrosa la participació de socis i amics.
Als darrers anys, l'a.c. Casa Clara ha mantés la programació,amb la intenció de conèixer aquells racons de la nostra comarca i voltants que encara no hi havíem estat.
A UN TIR DE PEDRA
Òscar Martí i Vicent Cervera, autors de l'exitós llibre de les rutes de muntanya de la Safor, "A un tir de pedra", foren els convidats especials en aquest acte del 30 anys d'excursions. I precisament perquè el seu llibre s'ha convertit en el manual bàsic que utilitzem en eixe objectiu de conèixer tots els camins de muntanya de la comarca.
Oscar i Vicent estigueren encantats i molt receptius amb la gent que hi assistirem al saló de la casa Ajuntament de Potries. Comentaren la gestació del llibre, que venia a omplir un buit existent. Entre les preguntes del públic, no podia faltar que ens digueren la seua opinió sobre les -ara tan de moda- carreres de muntanya. També se'ls preguntà per la definició d'excursionisme, quines són les motivacions per a pujar muntanyes. Com podeu imaginar,en la contestació dels convidats, es dibuixa un model de persones que van a la muntanya a descobrir, gaudir, observar, respectar la natura, tindre sensació de llibertat, "anar perquè esta ací", caminar per la senda pas a pas,...sense córrer. A esmorçar, mirar el paisatge, conèixer la vida de l'home a la muntanya. 
Oscar i Vicent signaren exemplars del llibre que el public portava i compartiren sopar i tertúlia a "la cova" del bar de la plaça de Potries. Amb ells, compartim la muntanya, els tenim a la barra lateral, els seguim al seu Blog i pàgina de Facebook.

2 comentaris:

Òscar ha dit...

Una gran nit, molt amena i agradable, i unes xerrades on estigueren molt a gust. Salutacions

Òscar ha dit...

http://www.auntirdepedra.com/2012/06/un-tir-de-pedra-potries.html