28 d’abril del 2009

A L'ALTRA PART DE LES MUNTANYES.

BEGUÉREM A LES FONTS DE CASTELLONET.
Aquest diumenge 26 d’abril hem anat a Castellonet de la Conquesta, a caminar pel PR V 343 i beure a les seus fonts (gauet i nova), neiximents de muntanya que donen humitat i verdor a una ruta i un vallet ple de tarongers, encara que ferit pel pas del gasoducte i amb sarvatxos propis de zones caloroses. (Bons camins i sendes ben senyalitzats.)
Quan era xicotet observava des de Potries les muntanyes que tenim a ponent. Els dies que bufava el vent des d’allí, semblaven més aprop i de “pelicula”. Em preguntava que hi hauria a l’altra part, sols sabia que el castell i la cantera era Ador. Pel temps i fent excursions, he anat situant el que hi ha darrere.
Tornant cap a Potries, em vaig girar i li vaig dir a Casi: -“Veus aquell cim entre Vilallonga i Ador?, és la Cuta, a l’altra part de la muntanya, allí baix està Castellonet”.
Per cert, tindrem que tornar al PR V 343 i pujar a la Cuta per gaudir de la vista de les dues parts: la vall de la Safor i la vall del Vernissa.
Mentre redacte la crònica, mire per la finestra, des de Gandia, a ponent s’amaga el sol entre el molló de la Creu i el Montduver. Que hi haurà a l’altra part d’eixes muntanyes?

3 comentaris:

a.c.casa clara de potries ha dit...

el comentari és de Giro, per tant més personal, però descriu l'excursió i sobre tot ens descobreix l'esperit descobridor.

giro ha dit...

Així és, les ganes de coneixer i explorar els nostres racons. la "alegria floral" a tope i els olors durant tot el tram de pujada-en la muntanya. I molta aigua, es nota l'hivern plujos que em tingut.

Anònim ha dit...

Hola , etic en potries i com ma vies dit que visitara el teu bloq,,,,.
Adeu