24 de desembre del 2020

SUECA: MODERNISME I TERRA D'ARROÇ.

Quantes vegades hem passat amb tren o cotxe per la ciutat de Sueca i la marjal...Poques,
ens hem aturat o entrat a eixa capital de la Ribera. Diumenge 29 de novembre hi anaren, amb el reclam del "Modernisme".

Només aparcar els cotxe, passarem pel gran edifici modernista , al costat de la via del tren, l'asilo, amb molta rajola i detalls exteriors. Esmorzarem a l'Ateneu, amb una façana exagerada, una mena de casino local. Amb tres taules de sis persones, gaudirem del menjar i beguda i començarem a entendre el moviment modernista a Sueca. L'amic Sebastià, ens va fer de guia. De l'Ateneu a altres llocs i cases, passejant pels principals carrer i places del poble. Ferem l'obligada parada a la casa Museu de Joan Fuster (això seria una altra ruta/crònica)

El grup va eixir del casc urbà i poc a poc entrarem al nostre ambient, més rural, amb la natura de la marjal i la montanyeta dels sants. La terra d'arroç, que sempre hem vist quan passem per la ribera i que donaren uns diners als suecans per a fer-se eixes cases tan lluidores i modernistes. Pels camins de la marjal, arriben a eixa illa que és la montanyeta dels Sants, amb la seua ermita i els seus pinars. Allí vam dinar i passar un bon ratet. Bones vistes fins la mar o la serra de Corbera. 

Ja no ens ho conten, ja hem anat i sobre tot passat molt be amb el nostre grup d'amigues i amics. Vos deixem les fotos al facebook.SUECA