17 de gener del 2017

L'ALBUFERA DE GAIANES? SI!.

Encara hi ha gent que es pensava que estàvem de broma, que ens havíem enganyat i com al diari posava que anàvem d'excursió a l'albufera de Gaianes... "serà l'albufera de València?". Doncs no!

Aquest diumenge 15 de gener anàrem a Gaianes, a l'albufera, a la llacuna que hi ha al seu terme i que des de fa uns anys està protegida i es pot gaudir d'ella, amb una passarel·la i una caseta d'observació. Darrerament estava seca, però amb les pluges de desembre a començat a omplir-se. Hi haurà moments que allò serà un espectacle, amb ocells, tortugues, peixos etc. Així ens ho va confirmar una persona major -d'Alcoi- que a sovint va a Gaianes i visita l'albufera.

Conexiem Gaianes per la linea del tren Alcoi Gandia, sabíem que estava desprès de Beniarrés, però gracies a aquesta excursió hem descobert eixe poble del Comtat, al peu del Benicadell, per la solana. Quan hem pujat eixe cim, sempre observem eixos pobles: "el pantà de Beniarrés, Muro, i ací baix Gaianes."
L'albufera existeix, el tren passava per Gaianes -encara trobarem la vella estació- i te una ermita preciosa, en ella ens refugiarem del vent per a dinar. Des d'aquesta ermita continua la senda cap a dalt, al Benicadell.
Tantes vegades per dalt del Benicadell i mai haviem estat en un dels pobles al seu peu, Gaianes. 
Vos deixem les fotos del facebook i un video del poble per a que s'animeu a visitar Gaianes.